Energiatakarékos fűtés

2015-02-25

Sokszor halljuk, hogy alternatív, energiatakarékos fűtési módszerekkel 20-30 százalékkal csökkenthetjük fűtésszámlánkat. Ez a kérdés mindenkit érdekel mivel az energia drága és a rezsiköltségeink magasak.

Az alábbi bejegyzésünkben részletesen kitérünk arra, hogy melyek a reális módszerek arra, hogy tényleg csökkentsük gázszámlánkat. (tovább…)

Miért kell a fűtési rendszereket légteleníteni?

2015-02-09

Amikor fűtési rendszerünk levegős, akkor tulajdonképpen egy légzsák akadályozza meg radiátorunk optimális működését. Ennek egyik egyszerű ellenőrzési módja az, ha megnézzük, radiátorunk ugyanolyan hőmérsékletű-e a tetején, mint az alján. Ha hidegebb, akkor nagy esélyünk van arra, hogy légzsák alakult ki az eszközben, ami akadályozza a víz teljes körforgását és a korrodálódást is elősegíti. (tovább…)

Fűtési rendszerek

2015-01-30

Általában kétféle fűtési rendszerről beszélhetünk, az egyik az egyedi fűtés, a másik a központi fűtés. Az előbbihez tartoznak a kályhák, cserépkályhák, kandallók, gázkonvektorok, falifűtők, és minden villamos energiával működő készülék is. Ilyenkor az energiát a fűtőberendezésben alakítjuk át hőenergiává. A központi fűtés esetében a hőenergia előállítása egy központi kazánban történik, és egy közvetítő segítségével jut el a hőleadó készülékhez. Ide soroljuk a raditáros fűtést, padlófűtést, padlókonvektort és a szegélyfűtést is.
(tovább…)

Milyen a jó fűtésszerelő?

2015-01-20

Mindenkivel előfordult már, hogy ott áll a tél kellős közepén egy kazánnal, amiből zubog a víz, és amikor kiürül belőle, hiába tölti újra, megint csak folyik az egész, már rég eláztattuk az alattunk lakót, és sírva kiáltunk fel, hogy ide nekem egy jó fűtésszerelőt!
(tovább…)