A SENTINEL tisztítóadalék család

2015.04.09.

Sentinel  X 300 univerzális tisztítószer

Sentinel  X 400  iszapeltávolító tisztítószer

Sentinel  X 800 JETFLO biológiailag lebomló gyorsöblítő és tisztítószer

Jelentős árcsökkenés a 2015. április 15-től kezdődő akció során! Keresse kereskedőpartnereinknél!

 

Mikor, melyiket és mire lehet használni?

 

Sentinel X 300 új rendszerek tisztítására

A termék egy PH semleges készítmény, bármely viszonylag új, 6 hónapnál nem régebbi  építésű központi fűtési rendszerek tisztítására alkalmas. A szerelés során a rendszerben maradt zsírt, olajat, egyéb anyagokat (pl folyasztószer.) távolítja el átmosás segítségével.

A fűtési rendszer vizéhez 1%-os arányban kell adagolni, 100 liter vízhez egy liter Sentinel X 300. Ezt követően normál üzemi hőmérsékleten maximum 24 órán át kell keringetni a rendszerben. A tisztítás után leürítés, átöblítés következik, végül Sentinel X 100, inhibitor adalékkal kiegészített fűtőközeggel töltik fel a rendszert.

 

Sentinel X 400 régi rendszerek tisztítására

 

Régebbi építésű központi fűtési rendszerekhez ajánlott, az iszap és vasoxid lerakódások eltávolítására. A fűtés hatékonyságát csökkentő lerakódott káros anyagoktól a rendszer átmosásával megszabadulhatunk. A készítmény nem tartalmaz savas anyagot, minden fűtési rendszerben alkalmazható.

A fűtési rendszer vizéhez 1%-os arányban kell adagolni, száz liter vízhez egy liter Sentinel X 400. Ezt követően normál üzemi hőmérsékleten, maximális tömegáram  mellett, nyitott rendszer-szelepekkel érdemes keringetni a folyadékot, amíg a normál fűtési teljesítmény helyreáll.

Nagyon szennyezett csővezeték és radiátorok esetén ez a keringetés akár négy hétig is tarthat. A termék korlátlan ideig maradhat a rendszerben. A tisztítást itt is leürítés, átmosás, majd Sentinel X 100inhibitor használata követi a rendszer megóvása céljából.

 

Sentinel X 800 JETFLO biológiailag lebomló gyorsöblítő és tisztítószer

 

A nagy teljesítményű Jetflush 4 magasnyomású öblítő-géppel juttatják a rendszerbe, főként hőcserélők iszap és vízkőlerakódásainak eltávolítására. Hidegen és üzemi hőfokon egyaránt hatékony. Biztonságos és könnyen kezelhető, PH semleges, teljesen lebomló anyag.

Az adalék rozsdásodás gátló hatóanyagot is tartalmaz. Egy liter Sentinel X 800 Jetflo

(kb. 1,5 %-os koncentrátum) elegendő a kisebb, 8 -10 radiátort ellátó rendszerek tisztításához. Nagyobb rendszereknél két liter (kb. 2%-os koncentrátum) szükséges.

A tisztítás után leürítés következik, végül Sentinel X 100 inhibitor használata ajánlott. A magasnyomású Jetflush 4 gép segítségével, a Sentinel X 800 tisztítószerrel végzett kezelés egyik előnye, hogy ellentétben az előbbiekkel, egyetlen kiszállás során, rövid idő alatt képes jelentős eredményt produkálni.