Vajon Te nyerted a tabletet a Construmán? Most megmutatjuk!

2016.04.13.

Ismét egy sikeres Construmán vagyunk túl, örömmel találkoztunk a sok látogatóval és érdeklődővel. Érezhető volt a fokozott érdeklődés az építőipar iránt, ez bizony a környező forgalmon is látszódott. Bízunk benne, hogy mindenki, aki kilátogatott az eseményre, elégedett volt a legnagyobb hazai építőipari és otthonteremtési szakkiállítással és a különleges ajánlatainkkal.
(tovább…)

2015: fókuszban az ErP

2015.11.25.

Ha már évvége, itt az összegzés ideje is: 2015-ben ez egyértelműen az ErP direktíva fókuszával tehető meg. Még ha a lakossági fogyasztók részére el is halasztották az érvénybe lépést, a téma sokszor, sok helyen, sok szempont tárgyalásával került elő a különböző médiumokban, ezáltal előtérbe hozva a modern fűtési technika kevésbé ismert, viszont a fejlődés következtében egyre fontosabb jellemzőit is, mint amilyen például a fűtési víz kezelésének növekvő fontossága.
(tovább…)

ErP csomagkalkulátorok

2015.10.20.

Múlt hónap végével életbe lépett az ErP direktíva. És bár a kondenzációs kazánok kizárólagosságára vonatkozó előírás érvényesítésére még 2016. július 1-ig haladékot kaptak a lakossági végfelhasználók, a direktíva többi rendelkezésére a határidő módosítás nem vonatkozik. Ezek közül a leglátványosabb az energiacímkék kiállításának kötelezettsége, ami egyes termékek esetén nem érinti a kivitelezőket, csak a gyártókat, viszont a gyakorlatban leginkább előforduló esetekben kiállításuk kivitelezői feladat.
(tovább…)

A vízkezelés szükségessége és módja

2015.09.18.

Nagy hőkapacitása révén a víz már régóta a hatékony hőátvitel eszköze a központi fűtésrendszerekben. Mindazonáltal, a gyártók gyakran nem fordítanak elég figyelmet a víz anyagjellemzőire, illetve a Vízügyi hatóságok is csak az ivásra alkalmas vízminőség biztosítására kötelezettek, ami nem feltétlen azonos a központi fűtésrendszerek környezetében megkívánt vízminőséggel. A dolgot tovább bonyolítja, hogy az ország különböző részein eltérő a vízminőség, mind az ásványi összetétel, mind az egyéb jellemzők tekintetében.

Az alábbiakban részletezzük a vízminőségnek a központi fűtésrendszerre gyakorolt hatását, bemutatva a fémeknek a kezeletlen vízzel való érintkezéséből adódó problémákat.
(tovább…)

2015. szeptember 26-tól aktuálissá válik az ErP mely egy széleskörű EU rendelet.

2015.08.25.

A fűtéstechnikai szezon, a nyári hőség ellenére már augusztusban elkezdődött. Az előrelátó tulajdonosok az őszi dömping beállta előtt elvégeztetik a szükséges munkálatokat. A fűtési rendszerek tisztítását, a fűtőkazánok karbantartását illetve szükség esetén azok cseréjét, illetve a kémények állagmegőrzését, felújítását, korszerűsítését.

Az ErP angol nyelvű rövidítés, Energy related Products Directive, magyarul: Az energiával kapcsolatos termékek irányelve.
(tovább…)

Okos szabályzók

2015.06.11.

Otthonunkat mindannyian szeretjük biztonságban tudni. A korszerű riasztó rendszerek megoldást jelentenek otthonunk távfelügyeletére. Egy modern riasztóközpont a fény és hangjelzésen felül, telefonhívással is tud figyelmeztetni. Egyre inkább azonban nem csak a biztonsági, hanem a kényelmi funkciók ellátására is igényünk van ilyen módon: megszületett a “smart home” (okos otthon) koncepciója. A fűtéstechnikában eddig csak korlátozott lehetőségeink voltak az erre történő csatlakozásra. Egy újszerű megoldással azonban okos telefonunk segítségével otthonunk fűtési rendszere már a kezünkben hordozható és irányítható, sőt egyes termékek esetében tovább bővíthető akár pl a klíma távirányítása felé okos szabályzók telepítésével
(tovább…)

Lazán vett kazánstop?

2015.05.19.

Forgalmazhatók-e szeptember 26. után a 813/2013EU és a 814/2013EU rendeletek által megkövetelt energiahatékonysági mutatóknak nem megfelelő, helyiségfűtő berendezések?
(tovább…)