Szolgáltatások

Kazánházak üzemeltetése

Vállaljuk társasházak, irodaházak és egyéb épületegységeket ellátó kazánházak üzemeltetését időszakos helyszíni felügyelettel vagy távfelügyelettel az igényeknek és a berendezések biztonsági osztályba sorolásának megfelelően.
Kazánok, szabályzók, szivattyúk és egyéb kazánházi berendezések komplex üzemeltetése.
Kollégáink az üzemeltetéshez szükséges bizonyítványokon felül további képesítésekkel is rendelkeznek (pl. gázkészülék- és villanyszerelői, épületgépésztechnikusi stb.), ilymód karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfeleink számára azonnali és szakszerű hibaelhárítást tudunk nyújtani, ezáltal lerövidül az üzemzavar miatti állásidő.
Kazánnapló vezetésével és az adatok folyamatos számítógépes kiértékelésével – összevetve azokat az adatbázisunkban található más épületek adataival – kiszűrjük a hibás beállításokból adódó túlfogyasztásokat, a komfortos fűtés megvalósítására törekedve a lehető legkisebb energiaráfordítással. Megfigyeléseink Komplex üzemeltetés és tapasztalataink alapján felhívjuk a közös képviselet figyelmét azokra a pontokra, ahol a ház gáz vagy villamos energiát takaríthatna meg a gazdaságosabb üzem érdekében.
Különösen nagy figyelmet fordítunk a megfelelő vízkezelésre, a berendezések élettartamának védelme érdekében.

Távfelügyelettel való üzemeltetés

Távfelügyeleti eszközeink már számos kazánházban megbízhatóan üzemelnek, nagy pontosságú, hasznos készülékek, melyek segítségével valós 24 órás felügyeletet, gyorsabb reagálási időt tudunk biztosítani, ezáltal teljesebbé tudjuk tenni szolgáltatásunkat és komfortosabbá az Önök fűtését.

A készülék rövid leírása

Beépített GSM kommunikátorral rendelkező, 47-féle esemény megkülönböztetésére képes multifunkciós központ (nincs szükség vezetékes telefonvonal kiépítésére), valós 24 órás megfigyelés, események tárolása a dátummal, időponttal ellátva.
4 telefonszám a riasztási híváshoz és az SMS küldéshez, telefonos állapot lekérdezés, relé vezérlés.
Számítógépes teljes távoli diagnosztika, tápfeszültség, akkufeszültség, érzékelő és kimenet ellenőrzés, eseménymemória megtekintése.
Az érzékelők szakadás és szabotázs védelemmel vannak ellátva.

Távfelügyeleti rendszer előnyei:

A kazánházban meghibásodás vagy üzemzavar esetén valamelyik fontos paraméter megváltozik:

– A fűtési hálózatban a víz elhűl, vagy túlmelegszik.
– A fűtési hálózatban megszűnik a cirkuláció (leáll a szivattyú).
– A fűtési hálózatban a víz nyomása lecsökken.
– Áramszünet
– Gázszivárgás
– Használati melegvíz normális érték alá hűlése
– Kazánhiba
– Stb.. a rendszer szabadon bővíthető)

Ha az értékek visszaállnak normális üzemszerű paraméterekre erről külön SMS értesít.

A rendszer azonnal SMS üzenet küld a hiba leírásával, majd felhívja az 1. számú karbantartót
És amennyiben ő nem nyugtázza jelszóval a vészhívást, máris küldi az SMS-t a 2. számú karbantartónak, majd fel is hívja és ha ő sem nyugtáz, hívja a 3. számú karbantartót majd újra kezdi, amíg valaki nem nyugtázza a vészhívást, ezáltal valamelyikünk biztosan értesül a riasztásról.
Így jelentősen lecsökkenthető a hiba felmerülése és elhárításának megkezdése között eltelt idő. (pl. nem hűl ki az egész hálózat)

A távfelügyeleti rendszer minden reggel SMS-t küld a karbantartónak.
Önellenőrzés „ A felügyeleti rendszer megfelelően működik, a kazánház rendben üzemel”
Ha a karbantartó nem kap ilyen SMS-t mihamarabb a helyszínre siet és ellenőrzi a berendezéseket.

Mi is volt az eddigi gyakorlat?

A karbantartó reggel meglátogatta a kazánházat, általában mindent rendben talált, ha ezután következett be az üzemzavar csak órákkal később értesült a problémáról miután valamelyik lakó a saját költségén felhívta, hogy fázik vagy nincs melegvíz, az egész rendszer kihűlt. Ezután megint időre volt szükség, míg a karbantartó odaér és a hiba elhárítása után újra felfűti a hálózatot és a lakásokban ismét meleg lesz.

Mi várható ezután?

Az érzékelők az  üzemszerű értékek alsó határára vannak beállítva és a kazán hibajelzéseit is figyeljük, így a fűtési hálózat kihűlése előtt már riasztást kapunk, ezáltal a lakók komfortérzetének csökkenése előtt el tudjuk hárítani a hibát.

A berendezés szünetmentes tápegységgel rendelkezik, így áramszünet esetén is működik, sőt azonnal üzenetet küld, mivel ebben az esetben egyes kazánházakban leáll az üzem.

A hálózati nyomás figyelésével megelőzhetjük a kazánházi szivattyúk és berendezések sérüléseit, továbbá a felső szinti lakásokban a nyomásesés által létrejövő fűtési elégtelenséget.

A rendszer telefonról vezérelhető kimenetekkel rendelkezik, így azonnal, távolról is be tudunk avatkozni a kazánház üzemébe:
– A motoros szelepek távolról vezérelhetők,
– A fűtésszabályzó beállítása távolról korrigálható,
– A fűtési hálózat kontrollált utántöltése megoldható, stb.

A távfelügyeleti rendszer igény szerint modulokkal bővíthető:
– Fűtéskorrekciós modul
– Fűtési rendszertöltő modul
– Referencia helység hőmérsékletfigyelő
– Vezeték nélküli összeköttetés távolabbi hőközponttal stb.

Átalánydíjas karbantartási és fűtési szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek csak a készülék és a szerelvények árát kell megtérítenie, a szerelési és a beüzemelési költségek benne foglaltatnak a karbantartási átalánydíjban, valamint a működtetési költségek a fűtési díjban.